KLEUREN EN MATERIALEN KEP ITALIA

Je Kep Italia samenstellen is geen enkel probleem, ontwerp je helm helemaal naar wens . De kleuren van de helmen zijn een voorbeeld en kunnen in het echt wat afwijken. Wil je een idee hebben wat de prijs van jouw helm is? Je begint met de basisprijs van de gewenste coating. Een voor- of achterinzet in ander materiaal, een ander kleur frame, grill of swarovski geeft een meerprijs bovenop de basisprijs.

Wil je ander basismateriaal (kan ook in een andere kleur) aan de voor- en/of achterkant?

Dat kan voor een meerprijs van € 70,00 per inzet voor de materialen shine, textile, polish en metal in de standaardkleuren. Daarnaast kan je ook nog kiezen uit 1 van de glanzende XC colours, standaard zijn de volgende kleuren beschikbaar (onder voorbehoud):

– Wit – Paars – Roze – Royal Blauw – Rood – Kingfisher – Groen – Fuchsia – Licht Grijs – Blauw – Bruin

Wil je een voor- of achterinzet met metal diamond blauw of zwart dan kan dat voor een meerprijs van € 80,00. Voor € 140,00 bestel je een inzet in je eigen Pantone kleur, uiteraard in overleg met de fabriek.

Wist je dat je 2 kleuren van hetzelfde materiaal kan combineren zonder meerprijs? Bijvoorbeeld een zwarte textile met een grijze textile front insert, superchique en de prijs is hetzelfde als de prijs van een geheel zwarte Textile KEP Italia.

De basismaterialen:

KEP Italia Shine € 485,00 – € 500,00

Het materiaal Shine heeft een glanzende coating. De kleuren zwart en blauw hebben als basisprijs € 485,00, de witte coating € 500,00. Standaard wordt de zwarte en de blauwe helm geleverd met een mat zwarte klep, deze kan niet in shine besteld worden. Eventueel wel met een andere coating maar hou dan rekening met kleurverschil. Het frame in chrome en de grill in zwart zijn ook standaard. Bij de shine wit is de grill ook in chrome. Wel kan je bij de shine de voor- of achterinzet aanpassen en/of een ander kleur kinbandje erbij bestellen.

KEP Italia Shine
KEP Italia Textile € 535,00

Het materiaal Textile heeft een chique matte uitstraling. Verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, grijs, military green, bruin en beige. Standaard hebben deze helmen een chrome frame. Voor de grill kan je kiezen voor chroom of raw in de kleur van de helm. Raw is de standaard grill die een beetje tussen mat en glanzend in zit.
Andere kleuren voor het frame en/of de grill hebben een meerprijs.

KEP Italia samenstellen

KEP Italia Polish € 580,00

Het materiaal Polish geeft je helm een prachtige shiny uitstraling. Standaard is het frame en de grill meegespoten in polish. Tegen een meerprijs pas je de frame, grill en/of button aan.

KEP Italia samenstellen polish glans
KEP Italia Textile Polish € 580,00

De Textile helm gecombineerd met Polish inzets aan de voor- en achterzijde en een Polish klep. Het frame en de grill is standaard mee gespoten in dezelfde kleur polish.

KEP Italia Textile Polish
KEP Italia Metal € 620,00

De Metal helmen hebben een speciale diepe glans met een subtiele metal look, geïnspireerd en net zoals de metallak uit de autowereld. Ook deze kleuren kan je met elkaar combineren zonder meerprijs. Standaard is het frame en de grill in dezelfde kleur metal meegespoten. Aanpassingen kunnen tegen een meerprijs. De kleur paars kan niet als voor- of achterinzet besteld worden. De kleur Kingfisher is er alleen als voor- of achterinzet, niet als basiskleur.

KEP Italia
KEP Italia Metal Burgundy € 680,00

Deze nieuwe KEP Italia Burgundy is speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt!  De “gewone” bordeaux kleur van KEP Italia was over het algemeen lastig te matchen, vandaar dat de Nederlandse importeur speciaal deze kleur heeft laten ontwerpen in prachtig glanzend Metal.

KEP Italia Metal Diamond € 675,00

Nieuw voor 2019 is de Metal Diamond coating in zwart en blauw. Deze coating heeft net zo’n diepglanzende kleur als de “normale” metalcoating maar dan met een extra glinstering er in. Super chique! Ook bij deze helm is het frame, de grill en de button standaard meegespoten in de Metal Diamond coating.


KEP Italia Metal Flake € 710,00

Nieuw voor 2019, de KEP Italia Flake coating! Verkrijgbaar in de kleuren Zilver, Goud, Blauw, Bruin (Bruin-Zwart), Midnight Blue en Roze maar de kleur Zwart zit ook in de planning.

Kies voor een helm in full Flake, combineer het met een andere coating of bestel je KEP bijvoorbeeld met een Flake voor inzet. Wat dacht je van:

Een voor- of achterinzet Flake: € 100,00 per inzet
De klep in Flake:  70,00
Een poloklep in Flake: € 120,00
Frame in Flake: € 60,00
Grill in Flake: € 75,00
Button op de grill in Flake: € 20,00

KEP Italia Velvet € 595,00

De KEP Italia helm met de klassieke velvet look. Uiteraard is deze KEP ook prachtige te combineren met bijvoorbeeld een polish inzet of textile basis. Standaard is het frame en de grill ook in velvet.

KEP Italia Velvet

WELK FRONTJE WIL JE?

Wil je je KEP Italia samenstellen met een inzet aan de voor- of achterzijde? Hieronder zie je een groot deel van de front inserts die beschikbaar zijn. Met 1 van onderstaande frontjes krijgt je helm een meerprijs van € 170,00 en je kunt ze met alle helmen combineren. De gebruikte materialen kunnen ook besteld worden voor de achterinzet, hiervoor is de meerprijs ook € 170,00.

Met 1 van onderstaande frontjes krijgt je helm een meerprijs van € 140,00 en je kunt ze met alle helmen combineren. De gebruikte materialen kunnen ook besteld worden voor de achterinzet, hiervoor is de meerprijs ook € 140,00.

Onderstaande Velvet inzets hebben een meerprijs van € 70,00 per inzet, zowel voor de voor- als achterkant:

Onderstaande kalfsleren inzets hebben een meerprijs van € 105,00, zowel voor de voor- als achterkant. De nieuwe prachtige kleur cognac is iets duurder, die bestel je op je helm voor € 130,00 per inzet.

Dit is ook een prachtige insert, de zwarte baseball leather inzet geeft een subtiele glans. Meerprijs voor de voorzijde is € 130,00, wil je de achterkant hetzelfde als de voorkant dan is de meerprijs daarvoor ook € 130,00.

KEP Baseball
KEP Italia met ander voor- of achterinzet basismateriaal

Wil je je KEP met een andere voor- of achterinzet van 1 van de basismaterialen? Bijvoorbeeld een Textile helm met een Metal Diamond voorinzet? Dat kan uiteraard ook! Je kan kiezen uit alle kleuren die voor deze basismaterialen beschikbaar zijn.
De prijzen zijn als volgt per inzet:

– Shine € 70,00
– Textile € 70,00
– Polish € 70,00
– Metal € 70,00
– Metal Diamond € 80,00
– Metal Bordeaux € 100,00
– Flake € 100,00

SUPER CHIQUE!

Wil je echt fancy?! Bestel dan je KEP Italia met een leren voorinzet met je eigen initialen in Swarovski! De Swarovski is er niet opgeplakt maar is van achteruit door het leer heen gedrukt, hierdoor zitten de steentjes super stevig vast. Je kan kiezen uit alle gangbare kleuren Swarovski. Voor een voor- of achterinzet met 2 initialen inclusief kalfsleer in zwart, bruin of blauw is de meerprijs € 240,00. Wil je 3 initialen dan komt de inzet op € 320,00. Wil je de Swarovski op kalfsleer cognac dan komt er € 25,00 bij.

Sparkling Rain Swarovski

Een voor- en/of achterinzet met prachtige Swarovski steentjes in een kleur naar keuze! Ook bij deze versie is de Swarovski er niet opgeplakt maar zijn de steentjes van achteruit door het leer heen gedrukt. Je kan kiezen uit alle beschikbare Swarovski kleuren én je kan ook kleuren combineren.

Een inzet van kalfsleer in zwart, blauw of bruin inclusief Sparkling Rain Swarovski bestel je voor een meerprijs van € 330,00. Voor de kleur cognac komt er 25 euro bij.

Wil je een inzet van pythonleer in combinatie met Sparkling Rain Swarovski dan komt er een meerprijs van € 475,00 op je KEP.  Voor pythonleer in goud of zilver komt er 20 euro bij. De prijzen zijn per inzet en kunnen zowel als voor- en achterinzet besteld worden.

KEP Italia Sparkling Rain Swarovski 2020

Suede Shaded Swarovski

Nieuw is de prachtige inzet Suede met Shaded Swarovski!
Deze inzet is verkrijgbaar als voorkant in zwart of blauw Suede. De met de hand aangebrachte Swarovski is op dit moment verkrijgbaar in zilver, goud-zilver en in zwart. In de toekomst zullen andere kleuren Swarovski volgen. De Suede Shaded Swarovski inzet heeft een meerprijs van € 490,00

KEP Italia Suede Shaded Swarovski


EIGEN STOF AANLEVEREN

Wist je dat je bij KEP Italia ook je eigen stoffen kan aanleveren? Bijvoorbeeld leer van je laarzen of stof van je jasje, hier wordt dan een voor- en /of achterinzet van gemaakt. De prijs is € 200,00 per inzet voor zowel de voor- als achterkant. KEP Italia heeft per inzet een stuk stof nodig van ongeveer A4 formaat. Niet alle stoffen zijn geschikt, neem gerust contact met ons op als je twijfelt.

Wij werken samen met Celeris rijlaarzen qua leer om je KEP Italia te matchen met je rijlaarzen. Neem gerust contact met ons op!


ANDERE, LEREN OF POLO KLEP

Wil je een andere klep op je helm dan standaard? Dat kan voor € 35,00, je kan kiezen uit textile, polish en metal in de standaardkleuren. Wil je je klep in kalfsleer dan kan dat voor een meerprijs van € 105,00. De beschikbare kleuren leer voor de klep zijn dezelfde kleuren als die in de inzets worden gebruikt.

De poloklep is hot, hot, hot! Deze kan je op elke nieuwe KEP Italia helm bestellen. Zowel voor textile, polish als metal kan je kiezen uit alle kleuren voor een meerprijs van € 65,00. Een poloklep in metal diamond komt op € 75,00, een poloklep in velvet op € 85,00. Voor een meerprijs van € 135,00 bestel je een poloklep in leer.

KEP polo klep

KEP ITALIA KINBANDJES

Bepaal zelf de kleur van je kinbandje, onderstaande kinbandjes kan je voor elke KEP Italia helm in onze winkel bestellen zonder meerprijs:

KEP kinbandje

Bestel je KEP Italia helm met een kinbandje in een speciale kleur, perfect om je KEP persoonlijk te maken! Onderstaande kleuren hebben een meerprijs van € 60,00.

KEP Italia kinbandje cognac

Voor de echte blingliefhebbers: bestel je KEP Italia helm met de supershiny swarovski kinbandjes voor de ultieme sparkle in je outfit! De meerprijs van deze kinbandjes is € 230,00.

KEP Italia kinbandje Swarovski

KEP Italia kinbandje laten vervangen

We krijgen regelmatig de vraag of we KEP Italia kinbandjes kunnen vervangen. Dit kunnen we helaas niet zelf, in verband met de veiligheid wordt dit alleen in de KEP Italia fabriek in Italië gedaan. De bandjes kunnen vervangen worden wanneer je helm tot maximaal 5 jaar oud is. De prijs voor de standaardkleur is € 50,00, voor de overige kleuren geldt dezelfde prijzen als hierboven. De verzendkosten van en naar Italië zitten bij de kosten inbegrepen. Eventuele verzendkosten van en naar de Nederlandse importeur komen hier nog wel bij. Wil je je kinbandje laten vervangen neem dan even contact met ons op.

FRAME EN BUTTON

Elk coating heeft standaard opties voor het frame, de grill en de button. Tegen een meerprijs pas je dit aan aan je eigen wensen.

Meerprijzen voor het frame:
– Mirror chrome, goud, zwart of blauw € 30,00
– Rosé goud of Metal Diamond € 50,00
– Kleuren van de fabriek (zie xc colours) € 45,00
– Velvet € 50,00
– Pantone kleur (in overleg) € 85,00

Meerprijzen voor de grill:
– Mirror chrome, goud, zwart of blauw € 30,00
– Metal Diamond € 35,00
– Rosé goud € 60,00
– Kleuren van de fabriek (zie xc colours) € 30,00
– Velvet (altijd samen met velvet frame) € 50,00
– Pantone kleur (in overleg) € 125,00

Meerprijzen voor de button:
– Mirror chrome, goud, zwart of blauw € 15,00
– Metal Diamond € 15,00
– Rosé goud € 25,00
– Kleuren van de fabriek (zie xc colours) € 15,00
– Pantone kleur (in overleg) € 30,00

KEP Italia Oranje

Supermooi, de Glass Button!

Je kan nu ook kiezen voor een extra detail op de button door middel van een Glass Button! Deze Glass Button kan op de standaard button van je KEP besteld worden maar ook bijvoorbeeld op een Rosé Gouden button wat een prachtig effect geeft! De meerprijs voor de Glass Button is € 25,00. Deze button is helaas niet los te bestellen en kan alleen besteld worden op een nieuwe KEP Italia helm.

KEP Italia Glass Button
Ook speciaal: het KEP Italia logo in Zirkoon!

Voor de liefhebbers van bling is het KEP Italia logo welke op de grill zit te bestellen met prachtige Zirkoonsteentjes in vrijwel elke kleur naar wens. In plaats van het logo kan je ook kiezen voor de Nederlandse vlag of een andere vlag naar keuze. De meerprijs voor het KEP logo in zirkoon met zilveren basis is € 180,00 Met een rosé gouden basis komt hij op € 210,00. Wil je een vlag in zirkoon dan wordt de meerprijs € 280,00. Ook los te bestellen en te bevestigen op je huidige KEP Italia!

KEP Italia Glitter

En dan de ultieme finishing touch….

Een frame met swarovski steentjes die je tegemoet glanzen! De swarovski steentjes zij met de hand ingelegd waardoor ze goed vast zitten en mooi licht verzonken zijn in het frame. Verkrijgbaar in crystal maar ook in heel veel andere kleuren of zelfs meerdere kleuren gecombineerd! De meerprijs voor een KEP Italia helm met een swarovski frame is € 295,00.

De button kan ook worden voorzien van een Swarovski steentje bovenop, dit heeft een meerprijs van € 105,00.

KEP Italia Swarovski


KEP ITALIA SAMENSTELLEN?

Je eigen KEP Italia samenstellen? Dat kan met de KEP configurator! Klik op het plaatje en kijk hoe jouw ideale KEP eruit komt te zien. Met bovenstaande voorbeelden krijg je al een idee wat de prijs ongeveer zal zijn. Mail ons een printscreen en we geven je de exacte prijs door, uiteraard vrijblijvend. Vrijwel alles is mogelijk bij KEP Italia, neem gerust contact met ons op voor advies.

KEP configurator

KEP ITALIA PIMPEN?

Er zijn op dit moment steeds meer bedrijven die jouw KEP Italia helm achteraf voor je pimpen. Hier zitten prachtige creaties tussen maar het is wel goed om te weten dat je garantie vervalt op het moment dat iemand anders je KEP Italia helm aanpast. KEP Italia is de enige cap met 5 veiligheidscertificaten, wanneer iemand anders de helm aanpast kunnen ze deze veiligheid niet meer garanderen helaas.

Wil je onderdelen van je KEP laten vervangen? Dat kan als je cap minder dan 3 jaar oud is. Je vind de productie datum aan de binnenkant onder je voering. Je kan zowel de voor- als achterinzet laten vervangen, de klep vervangen of een ander frame of grill er in laten zetten.

Is je helm niet ouder dan 5 jaar dan kan je nog de kleur van het kinbandje veranderen. De prijzen van deze aanpassingen zijn hetzelfde als op een nieuwe helm. Alle aanpassingen worden gedaan in de fabriek in Italië.

Wanneer je KEP Italia helm ouder is dan 3 jaar dan worden er geen aanpassingen meer aan gedaan door de fabriek!

De verzendkosten naar Italië worden niet doorberekend, de verzending naar de importeur in Nederland en weer terug naar jou komen wel bovenop de kosten. Hou er rekening mee dat je je KEP 4-6 weken kwijt bent!

ACCESSOIRES

Alle helmen uit ons assortiment worden standaard geleverd inclusief de voering (dat rijdt wel zo prettig 🙂 ) en een stevige KEP tas t.w.v. € 60,00. Tegen een meerprijs van € 75,00 bestel je bij je nieuwe KEP Italia helm een KEP tas met glitter of met leer, super chique! De KEP tassen zijn ook los bij te bestellen, met leer of glitter komen ze op € 135,00.

Helemaal af maak je je helm met een naamplaatje achterop. Deze kan je gelijk bestellen bij je nieuwe helm maar ook achteraf is geen probleem. Het plaatje kan je eenvoudig zelf op je helm bevestigen met de bijgeleverde instructies. Je hebt de keuze uit zilver (€ 40,00), goud (€ 45,00) en eindelijk! nu ook in rosé goud ( € 55,00).

Is je voering na verloop van tijd toch wat dunner geworden? Of vind je het fijn om een extra voering te hebben zodat je gewoon door kunt rijden tijdens het wassen? De voeringen zijn los te bestellen voor € 43,50. Ook handig om eventueel een KEP te delen binnen het gezin, iedereen zijn eigen maat voering!

Voor de wintermaanden is er een speciale winterliner beschikbaar, deze heeft een lekker voering over de oren heen. Nooit meer koude oren in de winter!

MAATVOERING

KEP Italia maakt gebruik van twee maten voor de buitenschaal, een Medium shell en een Large shell. De verwisselbare binnenvoeringen bepalen de uiteindelijke maat van de helm. Bij de M shell kan je de voering wisselen van maat 52 t/m maat 58, de L shell kan je aanpassen voor de maten 59 t/m 62.

KEP Italia maat
De voering van de KEP Italia helmen is heel eenvoudig te verwijderen en kan gewassen worden in de machine op 30 graden. Daarnaast heeft de achterzijde een zacht kussen waardoor de helm perfect op de nek en de hals aansluit. De binnenvoering is gemaakt van Coolmax in combinatie met zeer zachte microvezels voor extra comfort. De binnenvoering is ook verkrijgbaar in een normale versie voor ronde hoofden en in een Amerikaanse versie voor ovaal gevormde hoofden. Speciaal voor de winter is er een winterpad die extra kussentjes heeft om de oren warm te houden. Elke KEP wordt standaard met 1 voering geleverd, extra voeringen zijn los verkrijgbaar.

KEP Italia Safety

TECHNOLOGIE

KEP Italia gebruikt de nieuwste technieken en materialen en is constant op zoek naar manieren om de helmen te perfectioneren. Als 1 van de weinige helmen ter wereld voldoet KEP Italia aan alle veiligheidseisen die er wereldwijd zijn, dit maakt KEP vrijwel zeker de veiligste helm voor de paardensport die op dit moment verkrijgbaar is. Desondanks weegt de helm slechts 400 gram waardoor je nauwelijks merkt dat je hem draagt.

Aan de voorzijde heeft de KEP Italia helm een Air Control System, een grill die je zelf open en dicht kunt zetten voor perfecte ventilatie. Door de speciale vormgeving van de helmen komt er aan de voorzijde frisse lucht binnen, warme lucht wordt aan de achterzijde afgevoerd. Hierdoor blijft je hoofd koel en droog, ideaal voor op de warme dagen. Voor de winter is er een speciaal binnenvoering beschikbaar die extra kussentjes heeft die de oren heerlijk warm te houden.

KEP Italia veiligheid

Elke KEP is voorzien van een flexibele klep om de veiligheid te vergroten. Harde kleppen kunnen bij een val breken en lelijke verwondingen in het gezicht veroorzaken, bij een flexibele klep is dit niet mogelijk. Daarnaast is de KEP voorzien van een vijfpuntssysteem voor de kinband. De kinband is op vijf punten vastgezet aan de helm, dit zorgt voor een grotere stabiliteit en dus meer comfort en veiligheid.

VEILIGHEIDSNORMEN

KEP Italia Safety first

VG1 01.040 2014-12

Dit is de nieuwe Europese veiligheidsnorm die per 1 januari 2016 is ingegaan en welke verplicht is voor alle paardrij helmen. KEP Italia was het eerste bedrijf ter wereld die dit nieuwe certificaat voor zijn helmen in ontvangst heeft genomen.

KEP Italia Safety first

SEI/ASTM: F1163-15

Deze standaard wordt gebruikt en erkend door de Amerikaanse en Canadese markten en vereist daarom een zeer hoge veiligheidsniveau voor helmen voor de paardensport. Het vereist de uitvoering van strengere controles op de helm. Het SEI merk is een Amerikaanse Keurmerk, vergelijkbaar met de Britse BSI. Ze zorgen er constant voor dat de gecertificeerde producten altijd de specifieke normen en regelgeving doorstaan en dat de constructie en het fabricageproces van topkwaliteit is. Meer informatie: www.seinet.org

KEP Italia Safety first

BS EN KM558231

Deze standaard wordt uitgegeven door de British Standards Institution (BSI). Kitemark is het BSI registratie merk en kan alleen op producten komen die uitsluitend zijn gecertificeerd door hen. Deze helmen worden onder andere periodiek getest en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen en voorschriften die op dat moment van kracht zijn. Meer informatie:  www.bsigroup.com

KEP Italia Safety first

INSPEC

Dit is een Engels certificaat die er in de eerste plaats op let dat de producten van fabrikanten goedgekeurd zijn volgens de VG1 01.040 norm. Ook voldoen ze aan het door de INSPEC IC opgelegte keurmerk op grond van de INSPEC Regulations kwaliteitseisen. Het IC keurmerk zorgt ervoor dat fabrikanten de hoge productie kwaliteit op peil houden en geeft aan dat het bedrijf in staat is veilige producten te produceren van hoge kwaliteit. Meer informatie: www.inspec-international.com

KEP Italia Safety first

PAS015: 2011 KITE MARK

Veiligheids standaard die is ontwikkeld door het British Standards Institute (BSI) om de toenmalige lange wachttijd op de formulering van het EN1384 keurmerk te overbruggen. Na de officiële bekendmaking van de EN1384 in1997 werden een paar verschillen geconstateerd tussen dit keurmerk en de PAS015. Hierdoor is de PAS015 norm in 1998 herzien om deze verschillen weg te werken en om nieuwe veiligheidsregels op te stellen.In de eerste plaats testen zoals breukvastheid en bescherming tegen schade in geval van vallen op scherpe oppervlakken. Daarnaast de stabiliteitstest waardoor teveel beweging van de helm tijdens het paardrijden of tijdens een val beperkt wordt. Meer informatie: www.bsigroup.com

Wil je liever niet zelf een KEP Italia samenstellen maar zien wat er allemaal kan? Kijk dan bij alle combinaties die wij al voor je op de site hebben geplaatst. Je vindt de KEP Italia helmen hier >>