KEP Italia Cromo 2.0 nieuw
Meer weten over de nieuwe KEP Italia Cromo 2.0?! Hier vind je alle informatie >>

 


KLEUREN EN MATERIALEN KEP ITALIA

Je Kep Italia samenstellen is geen enkel probleem, ontwerp je helm helemaal naar wens. Wil je een idee hebben wat de prijs van jouw helm is?

1) Begin met de basisprijs van de gewenste coating. Elke soort coating heeft zijn eigen kleuren.
2) Kijk welke aanpassingen je zou willen.
3) Heeft de aanpassing een meerprijs? Dan komt dit bovenop de basisprijs.

 

UIT WELKE COATINGS KAN JE KIEZEN?

KEP Italia Shine € 500,00

Het materiaal Shine heeft een glanzende coating. Standaard wordt de zwarte en de blauwe helm geleverd met een mat zwarte klep, deze kan niet in shine besteld worden. Je kan er tegen een meerprijs wel een klep van een andere coating op bestellen maar hou dan rekening met kleurverschil. Standaard is het frame in chrome, voor de grill kan je kiezen uit zwart, blauw of chrome voor de standaardprijs.

KEP Italia Shine


KEP Italia Textile € 550,00

Het materiaal Textile heeft een chique matte uitstraling. Verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, grijs, military green, bruin en beige. Standaard hebben deze helmen een chrome frame en een grill in raw in de kleur van de helm. Raw is de standaard grill die een beetje tussen mat en glanzend in zit.

KEP Italia samenstellen


KEP Italia Polish € 600,00

Het materiaal Polish geeft je helm een prachtige shiny uitstraling. Standaard is het frame en de grill meegespoten in polish.

KEP Italia samenstellen polish glans
 

KEP Italia Textile Polish € 600,00

De Textile helm gecombineerd met glanzende Polish inzets aan de voor- en achterkant en een glanzende Polish klep. Het frame en de grill is standaard mee gespoten in dezelfde kleur polish.

KEP Italia Textile PolishKEP Italia Metal € 640,00

De Metal helmen hebben een speciale diepe glans met een subtiele metal look, geïnspireerd en net zoals de metallak uit de autowereld. Standaard is het frame en de grill in dezelfde kleur metal meegespoten.

KEP Italia
 

KEP Italia Metal Diamond € 700,00

De Metal Diamond coating heeft net zo’n diepglanzende kleur als de “normale” metalcoating maar dan met een extra glinstering er in. Super chique! Ook bij deze helm is het frame, de grill en de button standaard meegespoten in de Metal Diamond coating.


KEP Italia Metal Flake € 735,00

De Flake coating is een speciale coating met een -zoals de naam al aangeeft- een soort flakes erin verwerkt. Verkrijgbaar in de kleuren Midnight Blue, Bruin (Bruin-Zwart), Roze en Zilver.


KEP Italia Velvet € 615,00

De KEP Italia helm met de klassieke velvet look. Uiteraard is deze KEP ook prachtige te combineren met bijvoorbeeld een polish inzet of textile basis. Standaard is het frame en de grill ook in velvet.

KEP Italia Velvet

 

Ander basismateriaal (kan ook in een andere kleur) aan de voor- en/of achterkant?

Dat kan! De meerprijs per onderdeel (voor- of achterkant) van de verschillende materialen:

– Shine € 75,-
– Mica € 75,-
– Textile € 75,-
– Polish € 75,-
– Metal € 75,-
– Metal Diamond € 80,-
– Flake € 105,-
– Eigen Pantone kleur (in overleg) € 150,-

Je kan de voor- en/of achterinzet bestellen in alle beschikbare kleuren van het door jou gekozen materiaal.

 

WELKE INZET WIL JE?

Wil je je KEP Italia samenstellen met een inzet aan de voor- en/of achterkant? Hieronder zie je een groot deel van de front inserts die beschikbaar zijn. Met 1 van onderstaande frontjes krijgt je helm een meerprijs is € 175,- per inzet, zowel voor de voor- als achterkant.


Met 1 van onderstaande frontjes krijgt je helm een meerprijs meerprijs van € 140,- per inzet, zowel voor de voor- als achterkant.


Onderstaande Velvet inzets hebben een meerprijs van € 75,- per inzet, zowel voor de voor- als achterkant:


Onderstaande kalfsleren inzets hebben een meerprijs van € 110,-, zowel voor de voor- als achterkant. De nieuwe prachtige kleur cognac is iets duurder, die bestel je op je helm voor € 135,- per inzet.


Dit is ook een prachtige insert, de zwarte baseball leather inzet geeft een subtiele glans. De meerprijs is € 135,- per inzet, zowel voor de voor- als achterkant.

KEP Baseball

 


SUPER CHIQUE!

Wil je echt fancy?! Bestel dan je KEP Italia met een leren voorinzet met je eigen initialen in Swarovski! De Swarovski is er niet opgeplakt maar is van achteruit door het leer heen gedrukt, hierdoor zitten de steentjes super stevig vast. Je kan kiezen uit alle gangbare kleuren Swarovski.

– Een voor- of achterinzet met 2 initialen inclusief kalfsleer in zwart, bruin of blauw is de meerprijs € 250,-.
– Een voor- of achterinzet met 3 initialen komt de inzet op € 330,-.

De Swarovski op kalfsleer cognac heeft nog een extra meerprijs van € 30,00.

Sparkling Rain Swarovski

Een voor- en/of achterinzet met prachtige Swarovski steentjes in een kleur naar keuze! Ook bij deze versie is de Swarovski er niet opgeplakt maar zijn de steentjes van achteruit door het leer heen gedrukt. Je kan kiezen uit alle beschikbare Swarovski kleuren én je kan ook kleuren combineren.

Een inzet van kalfsleer in zwart, blauw of bruin inclusief Sparkling Rain Swarovski bestel je voor een meerprijs van € 340,-. Voor de kleur cognac komt er 30 euro bij.

Wil je een inzet van pythonleer in combinatie met Sparkling Rain Swarovski dan komt er een meerprijs van € 485,- op je KEP.  Voor pythonleer in goud of zilver komt er 30 euro bij. De prijzen zijn per inzet en kunnen zowel als voor- en achterinzet besteld worden.

 

KEP Italia Sparkling Rain Swarovski 2020Suede Shaded Swarovski

Nieuw is de prachtige inzet Suede met Shaded Swarovski!
Deze inzet is verkrijgbaar als voorkant in zwart of blauw Suede. De met de hand aangebrachte Swarovski is op dit moment verkrijgbaar in zilver, goud-zilver en in zwart. In de toekomst zullen andere kleuren Swarovski volgen. De Suede Shaded Swarovski inzet heeft een meerprijs van € 505,00

KEP Italia Suede Shaded Swarovski


EIGEN STOF AANLEVEREN

Wist je dat je bij KEP Italia ook je eigen stoffen kan aanleveren? Bijvoorbeeld leer van je laarzen of stof van je jasje, hier wordt dan een voor- en /of achterinzet van gemaakt. De prijs is € 210,00 per inzet voor zowel de voor- als achterkant. KEP Italia heeft per inzet een stuk stof nodig van ongeveer A4 formaat. Niet alle stoffen zijn geschikt, neem gerust contact met ons op als je twijfelt.


FRAME EN BUTTON

Elk coating heeft standaard opties voor het frame, de grill en de button. Tegen een meerprijs pas je dit aan aan je eigen wensen.

Meerprijzen voor het frame:

– Mirror chrome, goud, zwart of blauw € 30,-
– Metal Diamond € 50,-
– Rosé goud € 55,-
– Kleuren van de fabriek (diverse materialen) € 45,-
– Flake € 60,-
– Velvet € 50,-
– Pantone kleur (in overleg) € 90,-
– Special stones € 180,- / € 950,-

 

KEP Italia Frame Mirror
KEP Italia Frame Textile
KEP Italia Frame Polish
KEP Italia Frame Metal
KEP Italia Frame Metal Diamond
KEP Italia Frame Special Stones

 


Meerprijzen voor de grill:

– Mirror chrome, goud, zwart of blauw € 35,-
– Metal Diamond € 35,-
– Rosé goud € 60,-
– Kleuren van de fabriek (zie xc colours) € 30,-
– Velvet (altijd samen met velvet frame) € 50,-
– Pantone kleur (in overleg) € 130,-


Meerprijzen voor de button:

– Mirror chrome, goud, zwart of blauw € 15,-
– Metal Diamond € 15,-
– Rosé goud € 25,-
– Flake € 20,-
– Kleuren van de fabriek (zie xc colours) € 25,-
– Pantone kleur (in overleg) € 30,-

 

KEP Italia Oranje


Supermooi, de Glass Button!

Je kan nu ook kiezen voor een extra detail op de button door middel van een Glass Button! Deze Glass Button kan op de standaard button van je KEP besteld worden maar ook bijvoorbeeld op een Rosé Gouden button wat een prachtig effect geeft! De meerprijs voor de Glass Button is € 25,-. Deze button is helaas niet los te bestellen en kan alleen besteld worden op een nieuwe KEP Italia helm.

KEP Italia Glass Button


Het KEP Italia logo in Zirkoon

Voor de liefhebbers van bling is het KEP Italia logo welke op de grill zit te bestellen met prachtige Zirkoonsteentjes in vrijwel elke kleur naar wens. In plaats van het logo kan je ook kiezen voor de Nederlandse vlag of een andere vlag naar keuze. De meerprijs voor het KEP logo in zirkoon met zilveren basis is € 185,00 Met een rosé gouden basis komt hij op € 215,-. Wil je een vlag in zirkoon dan wordt de meerprijs € 290,-. Ook los te bestellen en te bevestigen op je huidige KEP Italia!

KEP Italia Glitter


Swarovski in het frame

Een frame met swarovski steentjes die je tegemoet glanzen! De swarovski steentjes zij met de hand ingelegd waardoor ze goed vast zitten en mooi licht verzonken zijn in het frame. Verkrijgbaar in crystal maar ook in heel veel andere kleuren of zelfs meerdere kleuren gecombineerd! De meerprijs voor een KEP Italia helm met een swarovski frame is € 310,-.

De button kan ook worden voorzien van een Swarovski steentje bovenop, dit heeft een meerprijs van € 115,-.

KEP Italia Swarovski

 


Poloklep of een klep in een andere coating

Wil je een andere klep op je helm dan standaard? Dat kan voor € 35,-, je kan kiezen uit textile, polish en metal in de standaardkleuren. Wil je je klep in kalfsleer dan kan dat voor een meerprijs van € 110,-. De beschikbare kleuren leer voor de klep zijn dezelfde kleuren als die in de inzets worden gebruikt.

De poloklep is hot, hot, hot! Deze kan je op elke nieuwe KEP Italia helm bestellen. De meerprijs voor de poloklep hangt af van het materiaal:

– Een poloklep in textile, polish, mica of metal heeft een meerprijs van € 70,-
– Een poloklep in metal diamond heeft een meerprijs van € 75,-
– Een poloklep in velvet komt op € 90,-
– Een poloklep in Flake op € 125,-
– Een poloklep in leer heeft een meerprijs van € 140,-

Voor alle polokleppen geldt dat je mag kiezen uit alle kleuren van de betreffende coating.

KEP polo klep


KEP ITALIA KINBANDJES

Bepaal zelf de kleur van je kinbandje, onderstaande kinbandjes kan je voor elke KEP Italia helm in onze winkel bestellen zonder meerprijs:

KEP kinbandje

 

Bestel je KEP Italia helm met een kinbandje in een speciale kleur, perfect om je KEP persoonlijk te maken! Onderstaande kleuren hebben een meerprijs van € 65,-.

KEP Italia kinbandje cognac

 

Voor de echte blingliefhebbers: bestel je KEP Italia helm met de supershiny swarovski kinbandjes voor de ultieme sparkle in je outfit! De meerprijs van deze kinbandjes is € 240,-.

KEP Italia kinbandje Swarovski
 

KEP Italia kinbandje laten vervangen

We krijgen regelmatig de vraag of we KEP Italia kinbandjes kunnen vervangen. Dit kunnen we helaas niet zelf, in verband met de veiligheid wordt dit alleen in de KEP Italia fabriek in Italië gedaan. De bandjes kunnen vervangen worden wanneer je helm tot maximaal 5 jaar oud is. De prijs voor de standaardkleur is € 55,00, voor de overige kleuren geldt dezelfde prijzen als hierboven. De verzendkosten van en naar Italië zitten bij de kosten inbegrepen. Eventuele verzendkosten van en naar de Nederlandse importeur komen hier nog wel bij. Wil je je kinbandje laten vervangen neem dan even contact met ons op.

 

KEP ITALIA SAMENSTELLEN?

Je eigen KEP Italia samenstellen? Dat kan met de KEP configurator! Klik op het plaatje en kijk hoe jouw ideale KEP eruit komt te zien. Met bovenstaande voorbeelden krijg je al een idee wat de prijs ongeveer zal zijn. Mail ons een printscreen en we geven je de exacte prijs door, uiteraard vrijblijvend. Vrijwel alles is mogelijk bij KEP Italia, neem gerust contact met ons op voor advies.

 

KEP configurator

 

KEP ITALIA PIMPEN?

Er zijn op dit moment steeds meer bedrijven die jouw KEP Italia helm achteraf voor je pimpen. Hier zitten prachtige creaties tussen maar het is wel goed om te weten dat je garantie vervalt op het moment dat iemand anders je KEP Italia helm aanpast. KEP Italia heeft een aantal veiligheidscertificaten, wanneer iemand anders de helm aanpast kunnen ze deze veiligheid niet meer garanderen helaas.

Wil je onderdelen van je KEP laten vervangen? Dat kan als je cap minder dan 3 jaar oud is. Je vind de productie datum aan de binnenkant onder je voering. Je kan zowel de voor- als achterinzet laten vervangen, de klep vervangen of een ander frame of grill er in laten zetten.

Is je helm niet ouder dan 5 jaar dan kan je nog de kleur van het kinbandje veranderen. De prijzen van deze aanpassingen zijn hetzelfde als op een nieuwe helm. Alle aanpassingen worden gedaan in de fabriek in Italië.

Wanneer je KEP Italia helm ouder is dan 3 jaar dan worden er geen aanpassingen meer aan gedaan door de fabriek!

De verzendkosten naar Italië worden niet doorberekend, de verzending naar de importeur in Nederland en weer terug naar jou komen wel bovenop de kosten. Hou er rekening mee dat je je KEP 4-6 weken kwijt bent!


KEP ITALIA ACCESSOIRES

Alle helmen uit ons assortiment worden standaard geleverd inclusief de voering (dat rijdt wel zo prettig 🙂 ) en een stevige KEP tas t.w.v. € 60,00. Tegen een meerprijs van € 75,00 bestel je bij je nieuwe KEP Italia helm een KEP tas met glitter of met leer, super chique! De KEP tassen zijn ook los bij te bestellen, met leer of glitter komen ze op € 135,00.


KEP naamplaatje

Helemaal af maak je je helm met een naamplaatje achterop. Deze kan je gelijk bestellen bij je nieuwe helm maar ook achteraf is geen probleem. Het plaatje kan je eenvoudig zelf op je helm bevestigen met de bijgeleverde instructies. Je kan kiezen uit 3 verschillende kleuren:

– Zilver € 40,-
– Goud € 45,-
– Rosé Goud € 55,–


Voering

Is je voering na verloop van tijd toch wat dunner geworden? Of vind je het fijn om een extra voering te hebben zodat je gewoon door kunt rijden tijdens het wassen? De voeringen zijn los te bestellen voor € 43,50. Ook handig om eventueel een KEP te delen binnen het gezin, iedereen zijn eigen maat voering!

Voor de wintermaanden is er een speciale winterliner beschikbaar, deze heeft een lekker voering over de oren heen. Nooit meer koude oren in de winter!


Maatvoering

KEP Italia maakt gebruik van twee maten voor de buitenschaal, een Medium shell en een Large shell. De verwisselbare binnenvoeringen bepalen de uiteindelijke maat van de helm. Bij de M shell kan je de voering wisselen van maat 52 t/m maat 58, de L shell kan je aanpassen voor de maten 59 t/m 62.

KEP Italia maat

 


De voering van de KEP Italia helmen is heel eenvoudig te verwijderen en kan gewassen worden in de machine op 30 graden. Daarnaast heeft de achterzijde een zacht kussen waardoor de helm perfect op de nek en de hals aansluit. De binnenvoering is gemaakt van Coolmax in combinatie met zeer zachte microvezels voor extra comfort. De binnenvoering is ook verkrijgbaar in een normale versie voor ronde hoofden en in een Amerikaanse versie voor ovaal gevormde hoofden. Speciaal voor de winter is er een winterpad die extra kussentjes heeft om de oren warm te houden. Elke KEP wordt standaard met 1 voering geleverd, extra voeringen zijn los verkrijgbaar.

 

KEP Italia SafetyTECHNOLOGIE

KEP Italia gebruikt de nieuwste technieken en materialen en is constant op zoek naar manieren om de helmen te perfectioneren. Als 1 van de weinige helmen ter wereld voldoet KEP Italia aan alle veiligheidseisen die er wereldwijd zijn, dit maakt KEP vrijwel zeker de veiligste helm voor de paardensport die op dit moment verkrijgbaar is. Desondanks weegt de helm slechts 400 gram waardoor je nauwelijks merkt dat je hem draagt.

Aan de voorzijde heeft de KEP Italia helm een Air Control System, een grill die je zelf open en dicht kunt zetten voor perfecte ventilatie. Door de speciale vormgeving van de helmen komt er aan de voorzijde frisse lucht binnen, warme lucht wordt aan de achterzijde afgevoerd. Hierdoor blijft je hoofd koel en droog, ideaal voor op de warme dagen. Voor de winter is er een speciaal binnenvoering beschikbaar die extra kussentjes heeft die de oren heerlijk warm te houden.

 

KEP Italia veiligheid

 

Elke KEP is voorzien van een flexibele klep om de veiligheid te vergroten. Harde kleppen kunnen bij een val breken en lelijke verwondingen in het gezicht veroorzaken, bij een flexibele klep is dit niet mogelijk. Daarnaast is de KEP voorzien van een vijfpuntssysteem voor de kinband. De kinband is op vijf punten vastgezet aan de helm, dit zorgt voor een grotere stabiliteit en dus meer comfort en veiligheid.

Benieuwd naar wat er allemaal kan? Kijk dan bij alle combinaties die wij al voor je op de site hebben geplaatst. Je vindt de KEP Italia helmen hier >>